Nøgne Ø - Bosun’s Call 2

bosun's call 2.jpg

Navn: Nøgne Ø - Bosun’s Call 2
Pris: 129,-
ABV: 7%
Sjanger: Saison
Untappd

Hvis jeg var sesongarbeider i Belgia i gamledager og saison var sjangeren tiltenkt meg så hadde jeg ikke sagt nei takk til en flaske av dette. Vi beveger oss et stykke fra den trygge og trauste Saison Dupont over til noe mer eksperimentelt, hvor folkene på Nøgne Ø har tatt base-saisonen sin og lagret den på rødvinsfat i henholdsvis tre, fire og fem år. De har så tatt disse fatene og blandet de sammen til et sluttprodukt med mer kompleksitet enn hva de individuelle fatene gir.

Nøkkelord er funky toner av villgjær og et juicy preg som minner meg om naturvin og pet nat. Det vil da egentlig si druer, men druer som gir assosiasjoner til tropisk frukt, appelsin, det hvite i appelsinskallet og grapefrukt. Jeg får ganske tydelig eik, og da spesielt i retning vanilje. Vanilje og tropiske smaker er absolutt ikke feil, så selv om flaska var overkarbonert og rant litt over så var det en stor hit til entrecôte stekt medium minus. Dette er ikke et surøl, men det har litt syrlige og kanskje uvante smaker for noen.

Naturvin og pet nat har jeg veldig sansen for, og det er noe jeg kommer til å skrive mer om senere, men når jeg kan få denne til 129,- og den tikker mange av boksene så må jeg tenkte meg litt over før jeg bruker 229,- på en flaske vin. 4.5 / 5

Forrige
Forrige

Kopke - Colheita 1960

Neste
Neste

Will it gulrotkake? Ep. 2: Rygr - Jærpilt