Amundsen - Dessert In A Can: Hazelnut Praline Chocolate Truffles

dessert in a can2.jpg

Navn: Amundsen - Dessert In A Can: Hazelnut Praline Chocolate Truffles
Pris: 96.90,-
ABV: 10.5%
Sjanger: Imperial pastry stout
Untappd
Vinmonopolet

Som en fyr som er ganske interessert i øl og bedømming av disse så prøver jeg å ikke være forutinntatt om bryggerier, serier, og enkeltøl. Jeg har skrevet om en del øl fra Amundsen, men akkurat når det gjelder Dessert In A Can-serien så har jeg latt være. Grunnen til det er fordi mange av disse har blitt brygget med ekstrakter som har propylenglykol i seg. Dette er et stoff som du blant annet finner i væske til vaping, såkalt e-væske eller e-juice. Akkurat det plager meg ikke, men det er aromaen fra dette stoffet som plager meg. “PG” gjør at tilsetningen som den skal herme etter for meg oppleves som kunstig og kjip, og det er en av de tingene hvor når du først merker det så klarer du ikke å la være å merke det. Ser man på “Dessert In A Can” sine ratings på Untappd derimot er det tydelig at det er mange som ikke merker, eller plages av dette.

diac.png

I Amundsen sine “ultra pastry”-øl derimot har i alle fall ikke jeg klart å få noe PG, så jeg har opplevd de som generelt bedre.

ultra.png

Men tilbake til dagens øl. Her får jeg ikke noe kjipt essenspreg, men fin mørk sjokolade og hasselnøtter. En viss Nutella-vibe, rett og slett. Essensene som har blitt brukt opplever jeg rett og slett som bedre. Restsødmen og den sykt mengden laktose og maltodekstrin har blitt roet ned, så jeg opplever det som et øl jeg kan drikke en boks av selv, og det er det kanskje første gangen jeg sier om Dessert in a can-serien. Hvis jeg skulle kombinert det med mat så hadde jeg prøvd en skikkelig mørk og småbitter sjokoladeiskrem - gjerne hjemmelaget med en større mengde kakaopulver, kremfløte og sjokoladebiter enn det du finner i sjokoladeiskrem i butikken. Du skal ikke se bort fra at vil dukke opp en oppskrift her på bloggen.

4 / 5 på Untappd.

Forrige
Forrige

Salikatt - Cold Fusion

Neste
Neste

Lervig Paragon 2019 vs Barleywine 2017