Salikatt - Cold Fusion

cold fusion.jpg

Navn: Salikatt - Cold Fusion
Pris: Utgått fra polet :(
ABV: 8.5%
Sjanger: New England DIPA
Untappd

22. august var jeg, madammen og ganske mange andre på lanseringen av denne på Lucky i Bergen. Bjarte fra Salikatt og Jorg fra Monkey Brew var på besøk, og det var mye bra på kranene. Nå er jeg kanskje mer sensitiv mot hop burn enn enkelte, men på den lanseringen var Cold Fusion veldig grønn.

Hop burn? Humle som brenner? Begrepet refererer til når du har brygget et øl hvor humlepartiklene ikke har blitt skilt godt nok ut fra resten av ølet, så spesielt i den første tiden så får ølet en aroma, og spesielt en smak som minner om å spise rå humle - ikke direkte behagelig. I New England-type øl så er det ønskelig å ha et tåkete utseende, noe som kommer av proteiner og humlepartikler som ikke er skilt ut. Hvis ølet er brygget med mango så ser det ut til å ofte gi ekstra hop burn, med mindre bryggeriet er ekstra forsiktig.

Hvis et øl først har hop burn så er det stort sett bare tid som kan hjelpe. På den første batchen så testet jeg en boks et par uker etter å ha blitt fylt på boks, og det var tydeligvis ikke nok. Veldig god, for all del, men smått ubehagelig i min gane.

Nå var jeg heldig nok til å nylig ha fått tak i en boks fra den andre batchen, som skulle være bedre enn første. Dagen den ble drukket så var den ikke så langt fra to måneder gammel, men smekk full av deilig tropisk frukt, grapefrukt, mango, og sitrus. Hop burn-et - humlebrannen var fortsatt der, men jeg opplevde det mer som krydder enn noe som virkelig plager. Litt som en litt ekstra pepret pepperbiff. Flott balanse av de tropiske smakene og bitterheten jeg har savnet i noen av de andre jeg har skrevet om i nyere tid. Deilig!

Med mindre hop burn kunne det blitt full score, men jeg ender opp på en bunnsolid 4.75 / 5 på Untappd.

Du kan lese mer om hop burn her.

Forrige
Forrige

Salikatt - HBC 586

Neste
Neste

Amundsen - Dessert In A Can: Hazelnut Praline Chocolate Truffles