Anchorage Brewing Co. - The Sacrifice

Navn: Anchorage Brewing Co. - The Sacrifice
Pris: Ikke på polet, men er å finne på bl.a. mybeercollectibles.com
ABV: 15.5%
Sjanger: Imperial stout
Untappd

Kokos og øl er ikke akkurat et nytt konsept. Det første kommersielle brygget ser ut til å være Maui Brewing sin Coconut Hiwa Porter, som først kom ut i 2005. Oskar Blues sin Death By Coconut var kanskje det som faktisk gjorde kokos til en greie. Her i Norge er det eldste jeg kan finne selveste Nøgne Ø - Klin Kokos, men der kun som smak og ikke ingrediens. Klin Kokos begynte visstnok som en batch av vaniljeporteren Julenatt hvor det viste seg at etter noen år så hadde den kunstige vaniljesmaken gått over til å smake kokos. Et nytt øl var født, men med et snitt på 2.88 på Untappd så var det kanskje ikke en voldsom suksess.

Med Anchorage Brewing sin The Sacrifice har de først gjæret og modnet baseølet på eikefat fra Missouri før det er tilsatt kokos for enda mer modning.

Resultatet er, for å bruke en veldig godt brukt sammenligning som flytende Bounty. Mørk sjokolade, melkesjokolade og voldsomme mengder med kokos. Høy intensitet, men kanskje ikke like høy kompleksitet? Jeg er glad i kokos, så for meg er det kjempegodt, men hva kunne vært bedre? Der dette smaker som en “vanlig” Bounty-sjokolade så er det kanskje noe i retning bourbon Bounty som hadde vært drømmen. Her kjenner jeg lite til fatbruken og for meg er det ofte fatpreg som lar meg forsvare en høy pris. Ettersmaken er allikevel over snittet lang, søt og behagelig.

For noen blir dette alt for mye kokos, men for søtmoms som meg blir det 4.5 / 5

Forrige
Forrige

Tilquin - Oude Riesling Tilquin à L'Ancienne (2019-2020)

Neste
Neste

Reisen fortsetter i 2022