Reisen fortsetter i 2022

Ved nyttår er det vanlig å reflektere litt over tingenes tilstand. Hva vil du gjøre mindre av? Hva vil du fortsette med? Hva vil du gjøre mer av?

For mange har tilværelsen endret seg en del de siste to årene og for meg har nerding om mat og drikke fått oppmerksomheten bort fra elendigheten og over på noe interessant - noe gøy.

Noen av målene for 2021 for min egen del var å fortsette å trene, fortsette å lære fransk, begynne å lese bøker regelmessig og å begynne å spille instrumenter igjen. Det tok en del måneder å komme i gang, men det gir meg overraskende mye glede å lese klassikere fra Project Gutenberg og å klimpre på pianoet. I forhold til bøker så var erkjennelsen at jeg har såpass med hull at jeg like gjerne kunne begynne på listen over de mest populære og jobbe meg nedover. Vi får se hvor langt jeg kommer. Akkurat nå går det i Moby Dick og neste blir gode gamle Sherlock Holmes.

Men så er det bloggen…

Noe må man jo spise

Jeg tenker mer sjømat og mer skalldyr. Spaghetti vongole, sjøkreps, klassisk italiensk og fransk. Langtidsputring på Napolitansk vis. Mer øving på pølsemaking, mer pizzanerding, mer fermentering, mer røyking av mat og mer grilling.

Sannsynligvis blir 2022 et år hvor man fortsatt bør være hjemme en hel del. Når dagene fort blir like så er matlaging en fin måte å bryte tilværelsen opp på ved å utfordre seg selv til å lage noe man ikke har prøvd før, og det ser jeg fram til.

Noe må man jo drikke

Det siste året har jeg drukket mindre øl og whisky og mer vin. Jeg motiveres ofte av å prøve nye ting og innen klassisk og naturvin har jeg mange hull som jeg har lyst til å fylle. Mer Champagne, mer nebbiolo, mer riesling, mer sider, mer dessertvin og ikke minst mer naturvin.

Det blir nok fortsatt en del surøl, en del stouts, en del barleywine og en del crispe lettdrikkelige sommerøl, men det finnes jo så mye annet gøy å smake på. Målet er å gjøre det med respekt for hva som skal drikkes, ved å kombinere med mat som løfter opplevelsen. Alt blir ikke alkoholholdig heller, men jeg vil ikke røpe for mye.

Og så bør man gjerne reise litt

Man kan jo alle fall drømme? Mens jeg skriver dette har Nederland igjen gått inn i full lockdown og eksperter anbefaler oss å gjøre det samme i Norge. Jeg hadde imidlertid hatt lyst på en tur til København for å drikke øl med gamle og nye ølvenner. Der hadde jeg tatt den obligatoriske middagen på Warpigs, drukket surøl på 1420 og Koelschip, spist nydelig bakst på Hart, sjekket ut noen av de mange naturvinbarene, spist taco på Hija de Sanchez, og drukket mer surøl i sola på en benk utenfor Mikkeller Baghaven.

Når det kommer til reising er ønskelisten lang og det regner jeg med at din er også.

For å oppsummere

Det har vært veldig hyggelig å se at flere og flere tar seg tid til å lese det jeg skriver. Trafikkmessig blir det nok fortsatt “low and slow”, og det er helt greit. Neste år blir det mer video, flere besøk og mer nerding. Det er vanskelig å vite hva som kommer i 2022, men jeg ønsker deg et godt nytt år!

Forrige
Forrige

Anchorage Brewing Co. - The Sacrifice

Neste
Neste

Sleeping Village - Hidden Tomes