Cantillon - Kriek 2020 100% Lambic Bio

P1005489.jpg

Navn: Cantillon - Kriek 2020 100% Lambic Bio
Pris: 177.40,-
ABV: 6%
Sjanger: Kriek (kirsebærlambic)
Untappd
Vinmonopolet

Når det kommer til surøl så er kirsebær absolutt én av mine favoritter, sannsynligvis etter steinfrukt. Et kriek-øl får du ved å ta en blanding av lambic, blande i ganske store mengder sure kirsebær før lang tids modning og flasking. Lambic blir produsert i området rundt Brussel og baserer seg på pilsnermalt, hvete, gammel humle med lav bitterhet, spontanfermentering og lagring på eikefat.

Ideelt sett er det surkirsebær fra Schaarbeek som skal brukes.

 
kirsebær.jpg

Dette er ganske intense, ofte litt små bær som i senere tid også har spredt seg til Lindheim Ølkompani i Gvarv.

I USA derimot brukes ofte Balaton og Montmorrency-kirsebær.

Stort sett så foretrekker jeg Cantillon sine bær og drueøl over de uten. Årgangene og flaskene varierer, men de beste er relativt fantastiske. 2020-årgangen er i alle fall pr nå ikke voldsomt funky og åpner med ganske høy karbonering. Med litt tid i glasset roer ølet seg litt ned og det blir lettere å verdsette. Dette er én av årgangene med mer busk og urte-aktige noter enn vanlig. Frukten er forsåvidt fin, men ikke fantastisk. Kanskje dette bare er én av flaskene som er litt “bob-bob”? Jeg kunne rett og slett tenkt meg bedre fruktsmak, mindre skarp syre og litt mer morsomt preg av eik og villgjær.

En Cantillon Kriek koster noen kroner når de er vel framme på polet og jeg ville vurdert å lagre disse noen år for å se om den plukker opp mer av den kledelige Cantillon-funken. De blir nødvendigvis ikke mer fruktige, men kanskje helhelten blir stødigere. 4/5

Forrige
Forrige

Treehouse Brewing - Very Green

Neste
Neste

Mills Brewing - Islay Brut