Lervig - Dulce de Leche by Rackhouse

Navn: Lervig - Dulce de Leche by Rackhouse
Pris: 210.40,-
ABV: 15.1%
Sjanger: Imperial stout / Pastry stout
Untappd
Vinmonopolet

Lervig fortsetter å hente inspirasjonen til stoutene sine fra verdens desserter og søtsaker. Dulce de leche, eller “søt melk” er en karamellsaus som de fleste mener kom fra sør-Amerika for et par hundre år siden. Det sies at en kokk hadde en gryte med melk og sukker gående, ble opptatt av noe annet, kom tilbake og oppdaget deilig, lys brun karamellsaus. En vel så kjapp måte i disse dager er å småkoke en boks med søt kondensert melk i et par timer, ta den ut, la den kjøle seg helt ned og så åpne og nyte.

Med hele 15.1% ABV er dette det kraftigste ølet til Rackhouse. Selve baseølet opplever jeg som ganske likt de andre. Ikke for søtt og ikke med for mye røstet malt eller bitterhet. Skulle jeg tippet ville jeg sagt den var rundt 12%.

Ut fra navnet kunne du tro at dette ville bli en laktosebombe av et øl. For meg lukter det mest fløtekaramell - av den firkantede sorten du kjøper fra smågodtveggen på nærbutikken. Ellers er det tydelig mørk sjokolade og litt vanilje. Smaken følger lukten, men med mer kakao, litt nøtter og kanskje litt krydder. Søtt, men ikke klissete. Etter hvert gikk tankene over på sjokoladepudding med vaniljesaus. Ettersmaken sitter i alle fall lenge, noe alkoholprosenten absolutt hjelper med.

Summert sett er dette enda et godt dessertøl med naturlige smaker. Fatbruken er godt integrert og harmonerer med resten av ølet. Jeg hadde likt enda mer fat jeg da, men så liker jeg at sparker litt ekstra fra.

4.5 / 5


Nyeste innlegg om Lervig:

Forrige
Forrige

Krönleins Bryggeri - Stockholm Fine Festival Beer

Neste
Neste

Lervig - Coconut Coffee Stout by Rackhouse