Lervig - Original Sin

original sin.jpg

Navn: Lervig - Original Sin
Pris: 97,-
ABV: 13.5%
Sjanger: “Imperial double chocolate stout”
Untappd
Vinmonopolet

Sjokolade og kakaonibs er ikke en ny ingrediens i Lervig sine stouter, og ei heller i stoutene de har brygget for f.eks. Mikkeller. Jeg minnes fortsatt en fuktig kveld i 2015 på Cafe Sara i Oslo, når jeg fikk smakt Beer Geek Cocoa Shake og det mer eller mindre redefinerte hva sjokolade og fylde kunne være i øl.

cocoa shake.png

(Det ble et veldig kort vennskap)

konferanse.jpg

“Hår & Skjønnhet”-messen 2015.

På den tiden hadde jeg mer hår på hodet, og ingen anelse om hva som ville komme av imperial stouts.

I følge Lervig har Original Sin over dobbelt så mye kakaonibs pr liter enn de har brukt i et tidligere øl, og det merkes jo. Original Sin er ikke det søteste eller fyldigste ølet i verden, men det gjør det veldig tydelig hva som er fokus. Mørk sjokolade, melkesjokolade, og vanilje. I avslutningen kommer fine røstede smaker av mørk, mørk malt og espresso, og det bidrar til at jeg opplever en fin balanse mellom det søte og det bitre. I følge beskrivelsen skal det være en massiv maltbase, og den er jo forsåvidt det, men jeg vil si den drar ølet i en retning som er mer moderne enn retro. Med det mener jeg at det ikke er så mye mørk frukt, lær og ristet brød. Smakene er mer nøytrale, mangler litt komplesitet, og spiller sånn sett mer på lag med sjokolade- og vaniljepreget. Jeg for min del hadde nok likt litt flere smaker, gjerne kombinert med bourbonfatlagring. Dette kunne gitt eiketanniner, ytterligere vaniljepreg, litt kokos, og kanskje noe kledelig oksidasjon. Det er lov å håpe.

Summert sett syns jeg Original Sin er skikkelig god, og det er veldig tydelig på Untappd at mange deler min mening. 4.5 / 5.

Forrige
Forrige

Salikatt - DDH Pavlova

Neste
Neste

Pomona Island Brew Co - Home For The Holograms