Salikatt - DDH Pavlova

pavlova.jpg

Navn: Salikatt - DDH Pavlova
Pris: 66.90,-
ABV: 6.5%
Sjanger: NEIPA
Untappd
Vinmonopolet

Jeg må innrømme at det var godt over gjennomsnittet å få prøvd dette samarbeidsbrygget med Salikatt og Jon Packer, hvor jeg og madammen ble med for å dokumentere. Enigma, riwaka og citra er humletypene i denne, så tydelig fokus på eksotiske humler fra den andre siden av kloden. Enigma har sitt opphav fra Hop Products Australia, og er en avart av Sveitsisk Tettnang-humle. Nøkkelord er røde bær og steinfrukt. Riwaka kommer fra New Zealand, har litt Saaz i seg, og gir smaker mer i retning grapefrukt og pasjonsfrukt. Øl brygget med riwaka kan oppleves som litt smøraktig når de er superferske. Noter som kan minne om diacetyl, uten å faktisk være det.

130232353_183336303500748_665938387549090460_n.jpg

Men tilbake til DDH Pavlova. Det er ikke mange dagene siden den kom til Bergen, og som vanlig forsvant den nesten umiddelbart. Den første boksen var absolutt god, men litt grassy. Litt vel fersk. Litt mer som om humlepartiklene ikke har fått tid til å bli magisk, deilig humlejuice enda. Et par dager etterpå dukket det opp en boks på årets juleølsmaking, og der var den bare fruktig og deilig.

Slike forskjeller kan også komme av at det har blitt tappet øl fra en tank hvor man mot slutten kanskje får med noe mer humle.

Boks 3 ble testet noen dager etter det igjen. Her var det “grønne” preget litt i bakgrunnen, men smakene tydelig i retning grapefrukt, sitrus, lime, og litt pasjonsfrukt. Veldig god, men kanskje litt skarp i grapefrukten for noen?

Det er ingen tvil for meg om at DDH Pavlova er god, eller skamnice som de sier, men den varierer. Kanskje blir den enda bedre om en uke eller to, og hvis du har noen stående i kjøleskapet så anbefaler jeg å teste litt nå og da. Jeg tror ikke du blir skuffet. 4.5 / 5 på Untappd.

Forrige
Forrige

Salikatt - Bank Shot

Neste
Neste

Lervig - Original Sin