Marlobobo - Stevnsberry Free Jazz

stevnsberry free jazz.jpg

Navn: Marlobobo - Stevnsberry Free Jazz
Pris: 369.90,-
ABV: 11%
Sjanger: Melomel
Untappd
Vinmonopolet

Det er alltid gøy når Marlobobo kommer med nye mjøder. Felles for de fleste er et kraftig bærpreg, og da ofte i retning kirsebær, bringebær og solbær. Noen er tilsatt kakaobønner, lønnesirup eller vanilje. Stevnsberry Free Jazz er rett og slett bare honning og Stevnsbær-kirsebær, som har spontangjæret og fått modnet seg. Resultatet er nydelig, med mengder av kirsebær, mandler, marsipan og honning. Med det sagt så har jeg smakt en tidligere variant av denne, og sammenligningen er litt vrien. La meg forsøke.

Vi hadde en mjødsmaking hos meg i høsten 2020 hvor “Spontaneous Stevnsberry” ble sammenlignet mot bl.a. Schramm - The Statement. Der sistnevnte har nydelig kirsebærsmak og en nærmest eleganse så hadde den norske utfordreren en vanvittig intensitet. Litt alkoholstikk og opplevdes som litt upolert, men det gikk ikke an å se bort fra mengden smak.

Stevnsberry Free Jazz har gått ned fra 13% til 11% alkohol, er ikke like sur, har tydeligere honning, og rett og slett mer balanse. Der Stevnsberry Free Jazz er studioalbumet var Spontaneous Stevnsberry den deilige jam sessionen der både du og musikerne var litt mer drita. Feil blir det ikke uansett.

4.5 / 5

Forrige
Forrige

Treehouse - Very Hhhazyyy

Neste
Neste

Will it gulrotkake? Ep. 3: Drum Brew - Imperial Gulrot Gose