Treehouse - Very Hhhazyyy

P1005222.jpg

Navn: Treehouse - Very Hhhazyyy
Pris: Ikke på polet, så den må importeres fra USA.
ABV: 8.8%
Sjanger: New England DIPA
Untappd

Litt avhengig av humøret når du spør meg om mitt favorittbryggeri så vil jeg enten svare Treehouse eller 3 Fonteinen. De leverer rett og slett et veldig godt håndverk, som vanligvis får meg til å nikke annerkjennende. “Ja de var heldige med den…” sier jeg kanskje, men det er jo ikke flaks.

Very Hhhazyyy er en oppskalert versjon av Very Hazy, som er en oppskalert versjon av Haze. Min første boks av den drakk jeg på toget tilbake til Boston i 2015, og jeg skjønte veldig godt at dette var noe helt annet. Noe helt annet enn de amerikanske IPAene jeg hadde smakt, og definitivt noe annet enn de norske. Siden den tid har vi fått noen utrolige flinke bryggere av NEIPA i Norge og avstanden kvalitetsmessig har minket betraktelig. For min del så er ikke trangen til å bestille IPA fra USA like stor som før, men når jeg smaker på et øl som dette så er det umiddelbart tydelig hvorfor de er favoritten.

Som med Haze og Very Hazy så er det fersken, mango, sitrus og litt tyggis som dominerer. Det er nesten litt kvalmt hvor flinke de er til å få fruktsmak ut av humlepellets, uten at det blir hop burn, gress-aktig e.l. Med det sagt så er bitterheten lavere enn f.eks. deres egen Green-serie. Jeg vil ikke kalle Very Hhhazyyy søt, men den er ikke veldig langt fra det heller. Den er vel rett og slett bare ekstremt finjustert. Finjustert i forhold til sødme, bitterhet og samspillet med gjæren. Resultatet er vanskelig å finne feil med.

5 / 5

P1005220.jpg
Forrige
Forrige

Nøgne Ø - Chill Haze

Neste
Neste

Marlobobo - Stevnsberry Free Jazz