Mikkeller Baghaven - Ruud Peesch

ruud.jpg

Navn: Mikkeller Baghaven - Ruud Peesch 2020
Pris: 280.80,-
ABV: 6%
Sjanger: Fruktsurøl
Untappd
Vinmonopolet

Det er jammen på tide at jeg skriver litt om Mikkeller Baghaven. I 2017 ble Ehren Schmidt tilbudt å flytte til København og starte sin egen greie, etter å ha brygget solide surøl hos Toolbox Brewing. Her skulle fokuset være på surøl, utforsking av lokale ingredienser, fatlagring og terroir. Hver gang jeg er i byen så er noe av det viktigste å få tatt en tur på bussen helt ut til Refshalevej, for når sola varmer så er det rett og slett et deilig sted hvor verden går litt tregere enn i sentrum. Blir du sulten så trenger du bare gå et lite minutt, så har du et hav av forskjellige food trucks og andre små spisesteder.

Ruud Peesch står vel for rød fersken, som er ingrediensen med hovedrollen. Her har de brygget en lys og lett surølbase, tilsatt haugevis med frukt, og lagret det på eikefat i tolv måneder. Røde “vingårdfersken” er en variant som oppstod ved at vinmakere i Frankrike plantet ferskentre i midten av vingården som et hjelpemiddel mot sopp. Fersken er veldig sensitiv mot sopp, så når vinmakerene så de første tegnene så kunne de reagere deretter. Ferskentreene begynte å beskytte seg selv ved å produsere mer antioksidanter, og som et resultat utviklet det rødt fruktkjøtt.

Selve ølet har en nydelig aroma med massevis av fersken, nærmest hermetisk fersken, bringebær, jordbær, samt noe funky villgjær og eik. Syrlig men ikke så voldsomt sur. Nydelig til god gammeldags terrassekos.

4.75 / 5

Forrige
Forrige

Nøgne Ø - Opal Skies

Neste
Neste

Krecher - The Dagonathulu