Mjøderiet - Apricot Seduction Vintage 2018

P1004999-Edit.jpg

Navn: Mjøderiet - Apricot Seduction Vintage 2018
Pris: 139.30,-
ABV: 11%
Sjanger: Melomel (Fruktmjød)
Untappd

Folk som lagrer vin og øl finner du de fleste steder rundt omkring i Norge, og det er jo vanligvis fordi enkelte flasker man kjøper rett og slett blir en del bedre etter en viss tid. Når det kommer til vin så går kanskje det fruktige preget over til å bli mer modent og de røffe tanninene blir mer nedslipte og behagelige. Når det kommer til øl så kan lagring gjøre at alkoholstikket i en imperial stout blir roligere, at eventuell røstet malt roer seg ned, at eventuell krystallmalt får et mer rosin-aktig preg, eller at en kraftig humlebitterhet roer seg ned. Man får altså en vin eller en øl med potensielt bedre balanse, men man risikerer samtidig å miste det man likte opprinnelig og samtidig å plukke opp oksiderte noter av papp og kjeller. Men hva med lagring av mjød?

I mjød har du ingen røstet malt eller bitter humle, men du har gjerne flere tilsetninger. I tilfellet med Apricot Seduction så er det en fruktmjød med aprikos og kanel som kom ut i 2018. Et parti av denne blir relansert i disse dager, og i den sammenheng så fikk jeg en fiks idé om at fyrstekake kanskje kunne fungere til den. Aprikos har aprikoskjerner. Aprikoskjerner brukes som et substitutt for mandler, og i fyrstekake bruker man store mengder mandler. Det må vel fungere? Lite visste jeg at det nå nydelig integrerte aprikospreget i mjøden mer eller mindre gjorde desserten til en helt ny greie.

kake.jpg

Fyrstekake er ikke kaken med mest smak, men den opplevdes nå mest som en bunn i en aprikos- og honningkake. Helt tullete godt. Jeg ser også for meg at den vil fungere veldig bra til en litt syrlig ostekake. ASV18 er god alene også, men gjerne servert litt kaldere enn romtemperatur. Aprikosen og kanelen er bedre integrert og den er rett og slett veldig lett å like.

4.25 / 5


Forrige
Forrige

Will it gulrotkake? Ep. 3: Drum Brew - Imperial Gulrot Gose

Neste
Neste

Nøgne Ø - Letter of Marque