Monkey Brew - Timothy’s Monster

timothy.jpg

Navn: Monkey Brew - Timothy’s Monster 2020
Pris: 199.90,-
ABV: 11%
Sjanger: Imperial stout
Untappd
Vinmonopolet

Timothy’s Monster er Monkey Brew sin serie av bourbonfatlagrede kaffestouts. Med den nye på polet har serien riktig nok bare to årganger, men jeg minnes godt den første, som med en gang fikk meg til å tenke på legendariske Goose Island - Bourbon County Coffee Stout. Ellers har nok vel så mange prøvd Nøgne Ø - Dark Horizon 6. Her er det riktig nok armagnac-fat som har blitt brukt, så smaksprofilen blir nødvendigvis litt annerledes.

Den nye 2020-årgangen har blitt modnet i et år på bourbonfat fra Garrison Brothers og Woodford Reserve for så å ha blitt modnet på Criollo kakaobønner, Brasiliansk kaffe fra Pala Kaffebrenneri og Madagascar vaniljebønner.

Kakaobønner kommer i forskjellige varianter, eller familier - Forastero, Trinitario og Criollo. Spanjolene kalte den første kakaoen de oppdaget i Mexico og sør-Amerika for Criollo, mens alle andre fikk navnet Forastero. Criollo er ansett som den beste, men det er dels fordi det produseres minst av den. Smaksmessig er den mindre bitter og syrlig, men kan ha aroma og smak i retning nøtter, mørk frukt, karamell og tobakk.

Det kjedelige er at i alle for meg så er den eksklusive kakaoen ganske så overdøvet av kaffe, og spesifikt kaffebitterhet. Heldigvis er det fine noter av bourbon, litt lær, litt moccabønner og litt mørk frukt, men det er litt vanskelig å komme forbi all kaffesmaken. For meg blir det litt skarpt og umodent, men med et år eller to i kjelleren så kommer den seg nok. Nå skal det sies at mange gir høyere rating enn meg og tydeligvis opplever den som drikkeklar allerede, så hvis du har lyst og mulighet så kan du jo plukke opp en flaske, prøve den og vurdere om du vil fylle opp litt i kjelleren.

4/5

Forrige
Forrige

Anchorage Brewing - A Deal With The Devil Double Oaked Vanilla Bean

Neste
Neste

Seks tyske pils i hagen