Nøgne Ø - Archipelago

archipelago.jpg

Navn: Nøgne Ø - Archipelago
Pris: 61 kr
ABV: 7.5%
Sjanger: Belgisk blond
Untappd

Nå begynner det å bli noen år siden, men Belgisk blond er en av sjangerene som virkelig fikk meg til å interessere meg for håndverksøl. Tilgangen på billige Affligem blond til “insiderpris” på det lokale studentstedet hjalp mye, og sto i sterk kontrast til det hjemmebryggede ølet laget av Europris-kits.

Øl i denne sjangeren pleier ikke å være så bitre, er ofte brygget med pilsnermalt, pale malt, gjerne noe hvete, og gjerne sukker. Den belgiske gjæren er kraftigere enn de fleste, og gir ofte et godt utgjæret, tørt øl. I tillegg til å være kraftig vil den ofte gi aroma og smak av bl.a. banan, nellik, hvit pepper. Siden humlebitterheten er lav så syns jeg personlig at det er deilig når du nettopp får en del av dette pepper-preget. Min referanse i så måte er Westvleteren sin. Den smaker best etter at du har tatt toget fra Brussel til Poperinge og syklet en liten time ut til bryggeriet.

20190506_124056.jpg

Archipelago ligner for all del på både Affligem og Westvleteren sine. Den vil nødvendigvis det når du har såpass like ingredienser og prosess. Det er et lettdrikkelig øl med et litt floralt preg, med litt honning, lys malt, lyst brød og litt av krydderpreget som jeg nevnte. Lett å like, og noe du kan servere til eventuelle terrassegjester som syns øl kan bli vel bittert.

Det jeg savner er vel litt mer bitterhet, litt mer pepper og litt mer crispness. Allikevel så er det en god blond som jeg tror vil slå an hos de fleste. 3.75/5


Forrige
Forrige

Krecher - The Dagonathulu

Neste
Neste

Lindheim Ølkompani - Impure