Nøgne Ø - God Påske 2021

god påske.jpg

Navn: Nøgne Ø - God Påske 2021
Pris: 69,-
ABV: 7%
Sjanger: Belgisk sterkøl, men har en del overlapping med klassisk Belgisk trippel
Untappd
Vinmonopolet

Joda, påsken blir nok god den. Ikke blir det noen klassisk norsk hyttetur for min del, men det skal gå fint å kose meg uten. Som relativt fersk hagenerd håper jeg i stedet å få brukt tid på å snekre på terrassen, sette ut planter og spise god mat. Til god mat er det sjelden feil med et godt matøl, og akkurat der leverer Nøgne Ø bra med årets God Påske. Dette er et øl med tradisjoner tilbake til 2005, og som pleier å bli utsolgt ganske så fort.

Konseptet påskeøl kan tydeligvis være alt mulig rart, men min assosiasjon vil alltid være Belgisk klosterbrygget trippel. Det er noe med dager hvor det er litt kaldt ute, men allikevel nok sol til at du kjenner at vi er faktisk på vei mot bedre, varmere tider.

I glasset lys karamell på farge, med et fint hvitt skum. På aroma banan-ester fra gjæren, hvitt pepper og litt lys karamell. Tydelig belgisk-inspirert, og det liker jeg. Smaksmessig nokså likt aromaen, men du får et fint stikk fra de klassiske krydrete humlesortene. Samlet sett gir det en smaksopplevelse som på ingen måte sjokkerer med sine smaker, men det treffer veldig bra på balansen mellom den søte malten og bitterheten. Hos oss ble den matchet mot tacos med stort sett pulled pork, grillet grønn chili og rikelig med Norvegia - virkelig et eksempel på at med gode ingredienser og riktig teknikk trenger du ikke tømme hele kjøkkenskapet opp i tacolefsa. Oppskrift kommer.

4 / 5

Forrige
Forrige

Will it gulrotkake? Ep. 2: Rygr - Jærpilt

Neste
Neste

Haandbryggeriet - Cabin Fever