Nøgne Ø - Jonah’s Lift

Navn: Nøgne Ø - Jonah’s Lift
Pris: 179,-
ABV: 16.5%
Sjanger: Imperial stout
Untappd
Vinmonopolet

“Ever present on the Cornish music scene since 2008, Jonah’s Lift are a 6-piece energetic and engaging band, well known for their unusual musical arrangements and entertaining stage performance.”

Jeg måtte google Jonah’s Lift og nå er jeg bare enda mer forvirret. Det er også lett å bli forvirret når jeg som ikke-akevitt-drikker liker flere og flere akevitt-fatlagrede sterkøl. I dette tilfellet må vi tilbake til 2015, hvor Anora (tidligere Arcus) sendte Nøgne Ø ti eikefat som hadde blitt brukt til å modne akevitt. Disse fatene ble brukt til å modne Nøgne Ø sin imperial rye porter og en saison. Begge ølene var greie de, og fatene gikk i retur til Anora. Disse ble så brukt til å modne Opland Small Batch Beer Casks i fire år før de igjen gikk tilbake til Grimstad. Her ble det overført en kraftig imperial stout som etter endt modning fikk navnet Jonah’s Lift og er på voksne 16.5%. Om navnet har noe med bandet å gjøre aner jeg ikke, men det jeg vet er at jeg liker den veldig godt.

Mye lakris, mørk sjokolade, mørk frukt, karamell, rosiner, dadler. Litt vanilje? Her er det både intensitet og kompleksitet. Et nippeøl? Ja, men til tross for den høye alkoholprosenten er den ikke klissete og jeg opplever den som godt utgjæret. En viss prosentandel demerarasukker kan være grunnen til det, men i motsetning til en del av Nøgne Ø sine tidligere imperial stouts (Nordic Noir f.eks.) så smaker det ikke på langt nær like mye av sukkeret.

Prisen er jo voksen. Den gjør at forventningene blir høye. For noen kroner mer kunne du kjøpe Paragon 2020, altså før den ble infisert og ble tatt tilbake fra hyllene. Gitt valget så tar jeg faktisk denne i stedet.

4.75/5


Nyeste innlegg om Nøgne Ø:

Forrige
Forrige

Nøgne Ø - Upper Middle Class Oblivion

Neste
Neste

Fjåking Awesome Chocolate