Pheasant's Tears - Vardisperi Rkatsiteli 2019

Hvis målet ditt for tiden er å høres ut som kontorets største hipster så kan “jeg drikker stort sett georgiansk naturvin” være en frase du kan prøve. Hvis kontoret ditt er som mitt så er kanskje naturvin i seg selv ganske ukjent, få vet kanskje at Georgia i det hele tatt lager vin. Det morsomme med Georgia er at de første sporene om vin kommer fra Sør-Kaukasus ca 6000 før Kristus. Pheasant’s Tears ble startet i 2007 av amerikaneren John Wurdemann og Gela Patalishvili. Formålet var å basere produksjonen, som Kinn her i Norge sier - “på gamlemåten”.

Gamlemåten i Georgia betyr å bruke qvevri, som er digre gjæringskar som er gravd ned i jorden.

Og så må man jo spise noe.

Vardisperi Rkatsiteli 2019 har mye kirsebær, blåbær, jordbær, appelsin, samt litt mineralske og florale noter i avslutningen. Stilen er fruktig og juicy, med en medium kropp, medium syre og snille tanniner. Strukturen holder til rødvinsbraisert lammegryte med krydder inspirert av gresk Stifado. Dette er en morsom rett som du med fordel kan lage dagen før, for smakene trenger tid på å samle seg.

Denne vinen er det ikke mange flaskene igjen av på polet, men sjekk ut produsenten og stilen. Det er lett å like, men har ofte fin kompleksitet som nerdene vil like.

Forrige
Forrige

Haandbryggeriet - 3040

Neste
Neste

Besøk Oslo på grunn av: ZZ Pizza