Sleeping Village - Night Archive volume 1

P1004082.jpg

Navn: Sleeping Village - Night Archive vol. 1
Pris: 145,-
ABV: 12.5%
Sjanger: Imperial stout
Untappd
Vinmonopolet

Dette var en flaske som nærmest ropte etter meg på polet - “Andreas! Kom igjen, jeg er mørk, kraftig, fatlagret og har til og med voks!”

Sleeping Village sin første stout er solide saker. Brygget med kaffe fra KAFFA og vaniljebønner fra Tahiti. Disse bønnene pleier å være mye større enn de vi finner på nærbutikken, med mer kompleks og deilig smak. Dette er smaker som du ser igjen i en del av de høyest rangerte stoutene i verden, så hvis du ser det nevnt på etiketten til en imperial stout så bør du absolutt vurdere å plukke opp en flaske eller tre.

Aroma på denne har mye kaffefokus. Kaffe, mørk sjokolade, og litt bourbon. Det lukter kaffestout mer enn noe annet, og det er for så vidt greit. I smaken får jeg også disse assosiasjonene. Den minner om Bourbon County Coffee, men litt nedskalert i alkoholprosent, kropp, og mengde bourbon. Fokuset ser ut til å være å vise fram den fine kaffen, og så spiller vaniljen og fatlagringen support-rolle. Maltbasen opplever i alle fall jeg som relativt røstig, og litt oldschool. Ikke forvent fylden til en pastry stout, men kanskje heller noe i retning Speedway Stout. Jeg syns i alle fall den var veldig fin, og gleder meg til framtidige Night Archives. Forhåpentligvis blir det flere som har enda litt mer dekadent dessert-preg. 4.25 / 5 på Untappd.

night archive2-2.jpg
Forrige
Forrige

Lervig Paragon 2019 vs Barleywine 2017

Neste
Neste

Sleeping Village - Vanished Leaves