Sleeping Village - Vanished Leaves

vanished leaves.jpg

Navn: Sleeping Village - Vanished Leaves
Pris: 79.50,-
ABV: 7.6%
Sjanger: “Southern Hemisphere IPA”, men i praksis ekstremt mye overlapping med en NEIPA.
Untappd
Vinmonopolet

Sleeping VIllage er et bryggeri som jeg har forbundet mest med butikkstyrke pale ales, saisons, blondes, og den slags - kanskje litt som Salikatt når Bjarte var i oppstartsfasen. Å få et bryggeri til å fungere rent økonomisk er ikke veldig lett, så det blir vel fort en måte å gjøre det på.

I relativt nyere tid har Sleeping Village kommet med flere, for meg mer spennende øl. Wind Symmetry var en flott NEIPA, brygget med honning, hvor jeg lurer på om Trillium sine Cutting Tiles-øl kan ha vært en inspirasjon. Om ikke like god som den Amerikanske så fungerte den for meg.

Denne er brygget med motueka-humle (derav “Southern Hemisphere”), samt lys malt og klassisk hvete/havre for kroppens og smakens skyld. Her syns jeg han har kommet et steg videre fra Wind Symmetry, for jeg opplever den som mer aromatisk i retning sitrus, steinfrukt, og mango, og med en kledelig (men ikke voldsom) bitterhet. Lett å like, og smakene skiller seg litt fra det klassisk citra-fokuset du finner overalt.

Som med Haandbryggeriet sine nylige forbedringer på NEIPA-sjangeren så er dette lovende greier. Det er et øl som interesserer meg vesentlig mer enn butikkstyrke, og gjør meg nysgjerrig på hva som vil komme neste år. Hvis du er fan av sjangeren så bør du sjekke den ut. 4.25 / 5 på untappd.

Forrige
Forrige

Sleeping Village - Night Archive volume 1

Neste
Neste

Haandbryggeriet - Even S’More Xmas Aquavit BA