3 Fonteinen - Armand & Gaston Vintage 2017

Navn: 3 Fonteinen - Cuvée Armand & Gaston Vintage 2017
Pris: 199.10,-
ABV: 6.8%
Sjanger: Geuze
Untappd
Vinmonopolet

Det er ikke alltid åpenbart hva som skiller 3 Fonteinen sine mange sorter. Hva er forskjellen mellom Oude Geuze og Armand & Gaston. Hva er forskjellen mellom Golden Blend og Platinum Blend? 3 Fonteinen har mye lambic stående i produksjonslokalet sitt i Beersel, sør for Brussel. Opprinnelig kjøpte de lambic fra et utvalg av produsenter og blandet dette sammen (hovedsaklig) til geuze eller varianter med kirsebær og bringebær. Nå som de i tillegg produserer sin egen lambic (til bl.a. 3 Fonteinen - Armand & Gaston) har du derfor varianter med kun innkjøpt lambic, med kun deres egen, og noen med en blanding.

På generell basis så bør du bli ekstra interessert når det står Vintage i navnet. Det betyr ekstra lagringstid på flaske og gjerne at sluttresultatet er noe de er ekstra stolte av. Armand & Gaston Vintage består altså av egenprodusert lambic fra ekstra gamle fat og som har fått ekstra modning.

Sluttresultatet er kraftige saker, men allikevel lett å forelske seg i, gitt at man har litt erfaring i sjangeren. Jeg fikk lys karamell, litt eddiksyre, tydelig men fin eik, grapefrukt, lime og mye kjellerfunk. Mye syre, intensitet og kompleksitet. Om ikke så alt for lenge kan det hende denne også vil plukke opp mer funk i retning blåmuggost, men den er absolutt drikkeklar hvis du plukker opp denne på ett av polene som fortsatt har den på lager. Sammenlignet med en nyere 3 Fonteinen - Oude Geuze så syns jeg denne har mindre sitruspreg og rett og slett mer aroma og smak av villgjær, og kompleksitet som hører med.

Drikk denne alene eller f.eks. til et ostefat med spekemat, kanskje med godt brød og en fet postei. 4.75/5

Forrige
Forrige

Põhjala - Jäktu Leiba

Neste
Neste

Rygr Brygghus - Hugin BA Nortico Kakao ed.