Rygr Brygghus - Hugin BA Nortico Kakao ed.

Navn: Rygr Brygghus - Hugin BA Nortico Kakao ed.
Pris:
197.90,-
ABV:
16.5%
Sjanger:
Imperial stout
Untappd
Vinmonopolet

Rygr Brygghus satser på kraftige og smaksrike øl. Det er kult. Her står det kanskje Munin på det fancy røret ølet kommer i, men det er en Hugin-variant du får. Her har baseølet vært på bourbon-fat og det er tilsatt kakaonibs fra den norske kakaofarmen Nortico i Costa Rica. Du kan lese mer i Aftenbladet, men du kan lese vesentlig mer hvis du har et abonnement.

 

Men kakaobønner kan jo være så mangt, og smakene de tilfører kan absolutt variere. Mange av mine favoritter gir smaker i retning mørk frukt og rosiner, heller enn den tørrere, mer brente, bitrere smaken i rimeligere kokesjokolade. Mørk frukt får du mye av i Valrhona - Guanaja 70%, flere av Fjåk sine, og heldigvis også i dette ølet. I litt gammeldagse imperial stouts som har fått en en del lagring dukker gjerne lignende smaker opp, men det er allikevel tydelige forskjeller.

Men stouten er god ellers også. Mye fylde, mer generell mørk sjokolade, tydelig alkohol, relativt tydelig bitterhet og etter min mening litt vel lite fatpreg. Dette er en stout med drikkemotstand, som sannsynligvis blir bedre av litt lagring og som kunne tålt litt vanilje fra bourbonfat. Litt røffe kanter til tross er det absolutt et morsomt øl, og jeg gleder meg til de neste eksperimentene fra Jæren. 4.25 / 5

Forrige
Forrige

3 Fonteinen - Armand & Gaston Vintage 2017

Neste
Neste

La Stoppa - Ageno 2016, sous vide andebryst og klementinsaus