3 Fonteinen - Druif Muscat Bleu

P1005208.jpg
P1005200.jpg
P1005212.jpg

Navn: 3 Fonteinen - Druif Muscat Bleu Blend No. 47
Pris: 390,-
ABV: 8%
Sjanger: Frukt-lambic
Untappd
Vinmonopolet

Utvalget av 3 Fonteinen øl på Vinmonopolet blir bare bedre, og det er veldig gledelig. Det er ikke så veldig lenge siden bryggeriet startet sin eksperimentelle serie Speling Van Het Lot, som lar seg oversette til Twist of Fate eller “Vri På Skjebnen”. Takk for den Google.

Denne serien måtte du opprinnelig til bryggeriet / baren sør for Brussel for å smake, og helst samtidig som Toer De Geuze-festivalen annenhver mai.

(Det anbefales)

(Det anbefales)

Disse eksperimentene er naturligvis lærerike for bryggerne, og noen av ideene blir til større batcher som sendes ut til det store utland. Nylig kom to av disse til Norge, og Druif Muscat Bleu er favoritten min. Dette er et øl brygget med 38.1% druer delt på mengden lambic, så her kan du forvente tydelige smaker.

Muscat Bleu er en hybriddrue faktisk uten noe muscat i seg, og er mest kjent i Sveits og Belgia, hvor den både brukes i vinproduksjon og som snacks. Selve ølet har et flott druepreg som ikke er for tanninsk eller kraftig. Jeg fikk jordbær, bringebær, eik, litt kjellerfunk og et lett krydret preg. Flott kompleksitet, men med en flott balanse mellom smakene som gjør at det også fint kan deles i sola over en god samtale. Settingen man drikker et øl i betyr som kjent mye. I mitt tilfelle var det ganske idyllisk, og da ble den åpenbare ratingen 5/5.

Forrige
Forrige

Will it gulrotkake? Ep. 4: Mikkeller - Spontan Carrot

Neste
Neste

Nøgne Ø - Chill Haze