Nøgne Ø - Chill Haze

chill haze.jpg

Navn: Nøgne Ø - Chill Haze
Pris: ?
ABV: 4.5%
Sjanger: “Tangerine IPA”, men i praksis en New England Session IPA
Untappd

Hvis du allerede er smålei av mango-IPA-trenden så har Nøgne Ø et litt morsomt alternativ i butikkstyrke. Chill Haze er en session IPA tørrhumlet med Cascade, Motueka, Citra og Mandarina Bavaria og tilsatt tangerinjuice, som er en frukt nært beslektet mandarin.

Utseendemessig syns jeg Nøgne Ø har nailet denne ganske bra. Den ser veldig bra ut i glasset - lys og tåkete. Den første boksen drakk jeg av Zalto sitt ølglass og tenkte “jøss, virkelig fin sitrus på denne”. Tydelig lukt av ferskpresset juice og kanskje litt nyraspet zest også. Dessverre var det tydelig diacetyl på smaken, som er en usmak som gir assosiasjoner til smør og kinopopcorn. Mildt sagt uheldig.

Boks nummer to begynte jeg å drikke fra Nøgne Ø-glasset på bildet. Ølet luktet friskt og godt det, men mer som en generisk sitrus og uten det superfriske fra boks 1. "Kan det ha vært glasset?”. Tilbake i Zalto-glasset kom sitrusen umiddelbart. Glass har rett og slett en del og si. Noen glass er derimot for drikking og noen er for smaking. Chill Haze er et øl som egner seg ekstra godt for drikking i sola, og som jeg tror vil slå an blant de mangofrelste.

3.75 / 5

Forrige
Forrige

3 Fonteinen - Druif Muscat Bleu

Neste
Neste

Treehouse - Very Hhhazyyy