7 Fjell - Happy Birthday (To Us)

P1006006-Edit.jpg

Navn: 7 Fjell - Happy Birthday (To Us)
Pris: 289.90,-
ABV: 10.5%
Sjanger: Barleywine
Untappd
Vinmonopolet

I sommeren 2019 hadde 7 Fjell sitt 5-årsjubileum og feiret det med en minifestival hvor de inviterte Kinn, Fierce Beer, Browar Sto Mostow og Anarchy Brew Co. Jeg tenkte “hmm, det er jo en perfekt anledning for å slippe ett eller annet sjeldent og snobbete”. Stemningen var super, men en fatlagret barleywine eller stout hadde de ikke. Nå skulle det vise seg at de så festivalen som en anledning til å brygge nettopp et slikt øl og nå to år senere så er det på polet i en stor og flott flaske.

Happy Birthday (To Us) både ser ut og smaker som Andhrimnir, barleywinen som først ble brygget hos Nøgne Ø etter at Gahr Smith-Gahrsen vant hjemmebryggerkonkurransen til Norbrygg. Siden det har den blitt brygget noen ganger hos 7 Fjell og blant annet blitt servert fra cask på erkebritisk vis under Bergen Ølfestival.

Selve baseølet har en pen, mørk karamell-aktig farge og det gir et hint om hva som venter smaksmessig. Karamell dominerer både aroma- og smaksmessig, men det er aldri klissete. Pent balansert med humlebitterhet og et kledelig bidrag fra romfat. Jeg kan ikke kalle det en fatbombe, men det harmonerer med smakene av lys malt som har kokt i nok timer til å få mørkere farge og mørkere smak.

Personlig foretrekker jeg mørkere barleywines og mine favoritter er gjerne på 13% eller over. Mer intensitet hadde gjort seg og jeg hadde nok foretrukket det i en mindre flaske. Anbefales allikevel! 4.25/5

Forrige
Forrige

Mikkeller - Beer Greek Breakfast

Neste
Neste

Salikatt - Helix