Mikkeller - Beer Greek Breakfast

P1006016-Edit.jpg

Navn: Mikkeller / Warpigs / Seven Island - Beer Greek Breakfast
Pris: 189.20,-
ABV: 12.5%
Sjanger: Imperial stout
Untappd
Vinmonopolet

Som ølentusiast er det absolutt en fordel å være åpen for nye smaker. Det må være lov å bare ikke like noe, men noen ganger er det bra å erkjenne at “dette er uvant og jeg kommer til å trenge tid for å bli vant til det”. Det er gøy med bryggere som prøver nye ting, men i dette tilfellet så er resultatet et øl med delte meninger.

Det er nå fjorten år siden Mikkeller sin opprinnelige Beer Geek Breakfast ble lansert - en relativt enkel, men god kaffestout på 7.5%. Siden den tid har det blitt utallige varianter i forskjellige styrker og med forskjellige tilsetninger. Denne gangen er det kaffe fra Cafetierra på Korfù, mahleb fra Thessaloniki og carob-mel fra Khios.

Mahleb er krydderet du får ved å knuse frøene til Prunus mahaleb og det skal gi en fruktig smak med kirsebær og mandel.

Carob-mel gir en kakao-aktig smak og folk liker det i matretter fordi det har færre kalorier, fett og sukker enn kakao.

Aroma og spesielt smaken er tung på kanel og mørkbrent kaffe. Kroppen er fyldig og minner meg vel sånn sett mer om Beer Geek Brunch enn Beer Geek Breakfast. Akkurat det er en bra ting syns jeg. Øl drikker jeg ikke til frokost uansett og da vil jeg heller ha noe kraftig på kveldstid med mye smak. Men så var det den smaken da. Det er en del krydder, noe av det vanskelig å plassere og det er her jeg tenker “dette er uvant og jeg kommer til å trenge tid for å bli vant til det”.

Som fan av kanelaktig-smak gir jeg 4/5, men andre på smakingen syns det var godt i overkant og var nede på 3.5/5.

Forrige
Forrige

Nyheter fra Lindheim Ølkompani

Neste
Neste

7 Fjell - Happy Birthday (To Us)