Salikatt - Helix

P1005979.jpg

Navn: Salikatt - Helix
Pris: 139.90,-
ABV: 8%
Sjanger: Frukt Beriner Weisse
Untappd
Vinmonopolet

“Fem om dagen” sies skal være sunt for kroppen. I Helix er det så mye frukt at man kan begynne å lure på om det nuller ut effekten av alkoholen…!

Rent designmessig er Helix en virkelig pen boks. Det er litt stas å se for oss som har fulgt bryggeriet mer eller mindre siden starten. Pent design tar tid og koster penger, men så er dette også et ekstra påkostet brygg med tanke på ingredienser. Bjarte & Co har brygget mange flotte fruktsurøl allerede, men her er det tydelig skrudd opp en del hakk. Det er også prisen, men menigheten til Salikatt er nok mer enn villig til å betale noen kroner ekstra for bra greier.

Helix er hovedsaklig brygget med solbær, blåbær, bjørnebær, men også ymse andre bær. Et touch av laktose er med for å bygge opp munnfølelsen. Resultatet er veldig i retning skogsbærsmoothie, med litt yoghurtpreg og en tydelig men ikke overdreven syre. Det er fyldig som bare det, men ikke klissete og det setter jeg veldig pris på.

Nå må det allikevel sies at dette er en sjanger som er veldig rett fram smaksmessig. Smakene kommer umiddelbart og det blir med de smakene. Det blir sjelden så voldsom kompleksitet i “ultra fruited”-surøl, men det ser ikke ut til å plage folk på untappd. Jeg syns det er godt, men velger velger fort noe Belgisk gitt valget. Ratingen min blir 4.25, men skjønner godt at flere slår i bordet med enda høyere score.

Forrige
Forrige

7 Fjell - Happy Birthday (To Us)

Neste
Neste

Bokke - Framboos Pjassel