7 Fjell - You Want It Darker

P1005460.jpg

Navn: 7 Fjell - You Want It Darker
Pris: 289.90,-
ABV: 12.5%
Sjanger: Imperial stout
Untappd
Vinmonopolet

If you are the dealer, I'm out of the game
If you are the healer, it means I’m broken and lame
If thine is the glory, then mine must be the shame
You want it darker
We kill the flame

Leonard fikk sagt det han. 7 Fjell har brygget to kraftige fatlagrede øl og den definitivt mørkeste og kraftigste er denne. You Want It Darker har stått et halvt år på bourbon-fat, etterfulgt av ekstra modning på ståltank. De 200 flaskene som ble produsert røk ganske så fort og det er gøy for en fyr som meg som har bodd i Bergen ganske mange år at det produseres snobbeøl.

Jeg fikk hovedsaklig marsipan og kakao i aromaen, men jeg må si det var en litt utydelig og ikke minst med lite av de deilige bourbonaromaene jeg hadde håpet på. Akkurat dette følger forsåvidt til smaken. Med en såpass høy pris forventet jeg egentlig mer bidrag fra fatet og baseølet blir i tillegg litt tynt. Men med “litt tynt” så har jeg lyst til å presisere litt, for på meg så smaker det som et godt utgjæret øl brygget med havregryn for ekstra fylde. Det er her jeg rett og slett syns det er deilig med litt mer restsødme. Enkelte gjærsorter er rett og slett kraftigere enn andre og når du skal brygge en imperial stout så kan feil valg bety at du får klissete sukkervann. Det er det ikke så mange som vil ha.

Smaksprofilen er litt i retning old-school imperial stout, så du kan forvente noe røstet malt, en tydelig bitterhet og med noe mørk frukt. Godt absolutt og med den store flasken noe du kan dele i en passende anledning. Den tar nok ikke skade av litt tid i kjelleren.

4/5

Forrige
Forrige

Krecher - Phantom Resonator

Neste
Neste

Anchorage Brewing - A Deal With The Devil Double Oaked Vanilla Bean