Alde Sider - Issider Aroma

issider aroma.jpg

Navn: Alde Sider - Issider Aroma
Pris: Fortjener en pris ja
ABV: 10%
Sjanger: Issider
Untappd

Noen ganger dukker det opp noen virkelig godt skjulte skatter. Når det kommer til norskprodusert alkohol så kommer heldigvis det meste på polet, men enkelte ting produseres det så lite av at man gjerne heller vil bruke det som en belønning til de som tar seg tiden med å reise på besøk. I sommer reiste vi til Lindheim i Gvarv dels for å smake nye flasker med issider og det kanskje enda færre vet om er at Alde Sider i Indre Bleie nå og da setter fram avsindig bra greier.

Aroma har i løpet av relativt få år blitt den viktigste eplesorten i Norge. Opprinnelig fra Sverige og egentlig en krysning av sortene Filippa og Ingrid Marie. Hvis ikke en boks med Pink Lady, så er Aroma sannsynligvis det du plukker opp når du kjøper epler på nærbutikken. Alde har også laget issider av Summerred-epler og også denne var på et tidspunkt tilgjengelig, før også den forsvant for evig og alltid.

Så hvordan kan du følge med på hva som er nytt? Gå inn på bryggeriet / mjøderiet på Untappd, trykk på “X Beers”, sorter etter nyeste først og se hva du finner. Jeg ser f.eks. at Aldes issider Svans prøves. Hvis du er litt geeky så kan du laste ned Chrome-utvidelsen Distill Web Monitor. Med den kan du sette opp at den skal sjekke hva som står som nyeste øl/sider/mjød både her og der og få notifications i nettleseren når noe har dukket opp. Jeg har dette gående på bl.a. Salikatt, Lervig, Lindheim, m.m.

Å drikke Issider Aroma er litt som å drikke en veldig konsentrert versjon av nettopp aromaepler. Veldig friskt og syrlig, men godt balansert mot sødmen. Syren opplever jeg også som passe rund og ikke så skarp som enkelte kan være. Litt honning, litt lys karamell og en lang ettersmak med epler, epler og mere epler. Her er det kanskje ingen bourbonfat som i Lindheim - Pyro, men jeg noterte allikevel “Peak cider” og det er absolutt blandt de beste jeg har smakt. Hvis du er i Bergen så kan du høre med Bare Restaurant om de fortsatt har den inne, så kanskje blir det notert “Peak food” i notatene også etter at kvelden er over.

5/5

Forrige
Forrige

Marlobobo - Norwalien Happiness

Neste
Neste

Mikkeller San Diego - Pun Kxng Shake