Mikkeller San Diego - Pun Kxng Shake

P1006170.jpg

Navn: Mikkeller Brewing San Diego - Beer Geek ‘Pun Kxng Shake‘
Pris: 363.60,-
ABV: 13.5%
Sjanger: Imperial stout
Untappd
Vinmonopolet

Det er vel nå liten tvil om at mine favorittøl fra Mikkeller-imperiet kommer fra San Diego og Baghaven, rett utenfor København. Ofte dyre, men solide, påkostede øl som sjelden skuffer.

Jeg kommer ikke på så mange gresskarøl fra Mikkeller, utenom No Thanks Given - en gresskarporter på 5.9% med tranebær. Den har jeg ikke smakt og det går helt fint.

Gresskar som ingrediens er egentlig ikke så voldsomt spennende, hverken i matlaging eller i ølbrygging. Hver høst lager jeg gresskarsuppe, men da kommer mye av smaken fra kraften jeg allerede har kokt og krydrene jeg tilsetter. I ølbrygging virker det som om det er ganske obligatorisk å tilsette de klassiske krydrene som brukes i gresskarpai - nemlig kanel, ingefær, muskat, allehånde og/eller nellik.

I dette tilfellet er det bakt gresskar, lønnesirup, kanel, muskat, ingefær og vanilje. Hele saligheten er lagret på lønnesirupfat som før det hadde bourbon i seg. Assosiasjonene på både lukt og smak gikk rett på juleøl. Kraftig, godt krydret juleimperialstout i august av alle tider. Krydrene følges av tydelig bourbon, karamell, mørk sjokolade og faktisk litt gresskar.

Grunnen til at dette nok er det beste gresskarølet jeg har smakt har ikke så mye med gresskarsmaken, men heller baseølet og den voksne kryddermengden. Pun Kxng er en dyr flaske og smakene kan bli i meste laget for noen, men jeg kommer til å kjøpe flere og spare de til juletider. 4.5/5

Forrige
Forrige

Alde Sider - Issider Aroma

Neste
Neste

Goose Island - Proprietor's Bourbon County Brand Stout 2020