Marlobobo - Norwalien Happiness

P1006193-Edit.jpg

Navn: Marlobobo - Norwalien Happiness
Pris: 369.90,-
ABV: 13%
Sjanger: Melomel (fruktmjød)
Untappd
Vinmonopolet

Jeg vet ikke med der du bor, men her i Bergen har 2021 vært et veldig bra år for blåbær. Sånn rent umiddelbart kommer jeg på en del flere elendige blåbærår enn gode, for sånn er det bare i Bergen. Med et så bra år som dette skal godt gjøres å ikke stoppe hva enn slags tur du er på og spise en håndfull eller ti.

I Norwalien Happiness har de tatt både honning og blåbær fra Sande i Vestfold og laget en ganske så flott mjød. Mengder med frukt både i aroma og smak, men det er nok smaken som er den mest interessante for min del. Ja, det smaker mørk rødt, men med en skikkelig fin mørk “edge”. Det smaker litt som vin med lang skallkontakt, og som tanniner. Denne lille beskheten og ikke minst den kraftige syren hjelper med å balansere all sødmen som du merker når slurken er halvveis i mål og den fine honningsmaken kommer fram. Det minner litt om Schramm - Black Agnes, hvor honningen opplevdes som en god varmende klem i ettersmaken. Marlobobo sin er ikke helt der, men den er veldig langt på vei. Siden den fikk 4.75 så ender denne opp med 4.5 / 5.

Men så var det maten. Til melomel syns jeg vanilje og melkebaserte desserter passer fint. Rislunsj er et godt eksempel, men denne gangen ville jeg teste mot klassisk Crème Brûlée. Når sukkeret på toppen skal karamelliseres kan du hive den i ovnen med grillelementet, men det er jo så mye mer gøy å bruke et skikkelig verktøy.

For noen år siden fant kjendiskokk / matforsker Dave Arnold opp en tut til gassbrennere som han kalte Searzall. Formålet er for å spre flammen fra en gassbrenner utover og på den måten brune kjøtt på en bedre måte. En dag jeg var innom Wallendahl i Bergen sentrum så jeg at de hadde en klone - en kinakopi av denne. Et minus var at den kom med en ganske pinglete gassbrenner, så da var det bare å reise til Gass-Service og plukke opp en Sievert Powerjet. Med gass som brenner på nesten 2000c så kan man ha det litt gøy. Jeg bruker den en del når jeg har hatt kjøtt i sous vide-vannbad og formen er sånn at det blir vrient å brune på støpejernpanne. Kort oppsummert - det anbefales.

Crème Brûlée syns jeg passet helt greit. En så søt dessert tar ikke skade av å få inn litt syre, og med mjøden blir det nærmest som en blåbærsaus på toppen. Resultatet er noe annet igjen enn Crème Brûlée, men det når det smaker så godt er vel det det viktigste.

P1006198.jpg
Forrige
Forrige

Meinklang - Foam Rot (til sous vide andebryst)

Neste
Neste

Alde Sider - Issider Aroma