Amundsen - Bound in Wood

Navn: Amundsen Brewery - Bound in Wood
Pris: 126.90,-
ABV: 13%
Sjanger: Barleywine
Untappd
Vinmonopolet

Det varmer et hjerte å se at Amundsen også kan ta pause fra imperial stout og kettle sour-bryggingen og lage et øl i min favorittstil. Klart, som fotograf er det er litt provoserende å ta bilde av øl hvor etiketten er opp-ned, men det hjelper når smaken fyller rommet med knekk, mørk karamellmalt, eiketanniner og bourbon. Bitterheten og karboneringen er lav, så ølet får en relativt søt, malttung finish. Jeg syns det er godt, men det er ikke for alle. “Søtt maltvann” ble nevnt av noen.

Aroma og smaksmessig så er dette en ganske tradisjonell barleywine. Her er det ingen laktose eller andre ting som strengt tatt ikke bør være der. Amundsen har også en variant som er brygget med vaniljestenger i tillegg, men jeg får se om jeg prøver den en annen gang.

Mine favoritter i sjangeren er allikevel litt mørkere - både på utseende og smak. Med litt røstet malt kunne det gitt en litt annen balanse mot den søte malten. Hadde den i tillegg hatt et bedre fatpreg så skulle jeg gitt et enda bedre terningkast, men det blir 4.25 / 5.

Forrige
Forrige

Funky Fluid - 3rd Anniversary barleywine

Neste
Neste

Põhjala - Triple Barrel