Funky Fluid - 3rd Anniversary barleywine

Navn: Funky Fluid - 3rd Anniversary
Pris: 149.60,-
ABV: 12%
Sjanger: Barleywine
Untappd
Vinmonopolet

Funky Fluid er et morsomt, relativt nytt bryggeri fra Warsawa. Bak spakene står tre karer som har holdt på med hver sine greier en stund, og som til slutt fant ut at de skulle brygge øl uten kompromisser. Med tredje beste nye bryggeri i 2019 å skryte av så er det gøy at vi nå kan finne litt fra de på polet sine hyller.

Selve ølet er brygget med lønnesirup, kokos og vanilje. Man kan vel med trygghet kalle dette en pastry barleywine. Var det noen som sa “rope i kirka”? Litt som en dubstep-versjon av Måneskinssonaten.

Smaksmessig eksploderer det i en symfoni av sødme. Maltose, sukrose, dekstrose, fruktose. Alle -osene. Jeg fikk mye kokos, melkesjokolade, lønnesirup, brunt sukker, mørk frukt, laktose, vanilje og litt fatpreg. Dette er en såkalt double bourbon barrel aged barleywine, men om det er øl som har vært på ett fat først, før det går over i nye fat, før det til slutt serveres vet jeg ikke. Double barrel aged kan jo også bety at det er brukt to bourbonfat. Selve preget blir i alle fall overkjørt av alle tilsetningene.

Men det er jo litt godt, og det er jo litt gøy for meg som liker søtsaker. Litt som om Amundsen skulle brygget en barleywine? Med 3rd Anniversary tenker jeg du bør ha drukket litt mer fornuftige ting først. Du bør ha skrudd av de mest kritiske hjernecellene og ta det for det det er. Barleywine-verdenens California Man? Jeg endte på 4.25, men skulle gjerne sett mer røst, bitterhet og mindre av tilsetningene.

Forrige
Forrige

La Manufacture Benjamin Laroche chablis og sous vide skrei

Neste
Neste

Amundsen - Bound in Wood