Põhjala - Triple Barrel

Navn: Põhjala - Cellar Series Triple Barrel BA Barley Wine
Pris: 125,-
ABV: 13%
Sjanger: Barleywine
Untappd
Vinmonopolet

Spesielt de siste par årene har prisene på min type øl endret seg en del. Jeg liker for all del mange sjangre av øl, men som du kanskje har lagt merke til på denne bloggen så går det mye i kraftige imperial stouts og barleywines. Det har nå blitt relativt stuerent for norske bryggerier å ta over 200,- for en liten flaske fatlagret barleywine. Slike øl koster åpenbart en del å lage, og man kan jo liste i fleng avgifter, råvarekostnad, eikefat av god kvalitet, lagerkostnad, med mer. Jeg liker å unnskylde det med at vi betaler ekstra for fatpreget, men her har vi da en fatlagret barleywine fra Estland med flott fatpreg til 100 kr mindre enn den kanskje kunne kostet. Missforstå meg rett, jeg drar kortet gladelig uansett, men noen klarer å få det til til en snillere pris enn andre.

Selve ølet vil jeg plassere under sort barleywine-sjangeren, som vil si et sted halvveis i retning imperial stout. Mer mørk sjokolade og røst enn en typisk barleywine hvor karamellnotene dominerer. Her får du aroma og smak av rosiner, bourbon, sjokoladepudding og typisk fatkrydder i retning nellik og kanel. Herlig, om noe røff? Triple Barrel ikke ha mer kjellertid, men jeg tror den kan bli enda litt bedre.

Selve ølet er en blanding av en barleywine som har modnet i 24 måneder på bourbon og rugwhiskey-fat og en liten andel “rugøl” som har modnet i 15 måneder på rugwhiskey-fat. Kanskje er det den deilige Rukkivein? Hvis vi skal sammenligne mot de beste i sjangeren så kunne smaken være enda mer intens. Alkoholprosenten er fin på 13%, men jeg hadde nok likt den enda litt bedre hadde de fått den opp på 15-16%. Jeg endte uansett på en veldig akseptabel 4.5 / 5. Mye for pengene!

Forrige
Forrige

Amundsen - Bound in Wood

Neste
Neste

Salikatt - Inertia