Anchorage Brewing - No Sleep

Navn: Anchorage Brewing - No Sleep
Pris: Ikke tilgjengelig på polet, men dukker opp på mybeercollectibles.com bl.a.
ABV: 15%
Sjanger: Blanding av imperial stout og barleywine
Untappd

Jeg har nevnt før at det er de mørkere barleywinene som ofte er mine favoritter. Det er flere måter et brygg kan ende opp der. Som i gamledager er det fortsatt vanlig å hovedsaklig bruke pale malt med sin lyse farge og smak og å gi den mørkere farge og smak ved å koke veldig, veldig lenge. Mørk, røstet malt kan gi både farge, aroma og smak, men ikke all mørk, røstet malt er lik. Du har mørke varianter som gir smak av mørk sjokolade, kaffe og kull. Vil du bruke en større mengde av en litt mindre mørk malt, eller littegrann av en helt sort? Det er slike ting man må bestemme seg for og som man finner ut av med erfaring.

Alternativ to er rett og slett å gjøre som Anchorage Brewing og blande med et helt annet brygg. Her har de tatt flere årganger av en dobbelt-fatlagret barleywine, blandet inn flere fatlagrede imperial stouts som har vært på Amalga whiskeyfat i 1-1.5 år. Dette fikk så modne på Klatch sin kaffe, lønnesirup fra Vermont og vaniljestenger fra Madagaskar.

På samme måte som mørk malt kan smake alt fra knekk til kull så kan også kaffe ha et langt spekter av smaker.

Jeg vet ikke hva slags kaffe som ble brukt, men det virker som en av Klatch sine absolutt mer mørkbrente. Tanken var kanskje å kjøre på med wow-faktor ved å ha intens kaffesmak som er avrundet av fatpreg, lønnesirup og vaniljestenger. God plan det, men jeg syns kanskje ikke de har truffet helt. Smaksopplevelsen minner meg om en luksusversjon av gamle Russian imperial stouts, hvor alkoholprosenten var høyere enn vanlig, og det var vanlig med en større andel brent malt og humlebitterhet. Rett og slett sterkøl med mye drikkemotstand.

Tykk, oljete munnfølelse, mørk sjokolade, bourbon, lønnesirup, brunt sukker og en voldsomt mørk kaffesmak. Dette er virkelig søte greier, og jeg endte opp med å like den bedre enn kaffenerdene jeg smakte ølet sammen med og ga ølet 4.25 / 5. No Sleep er ikke for alle, og egner seg nok bedre som deleøl enn som noe å sippe på over tid.

Forrige
Forrige

Field Recordings - A Hymn For The Fields

Neste
Neste

Põhjala - Jäktu Leiba