Equilibrium Brewery - dHop 5

dhop5.jpg

Navn: Equilibrium Brewery - dHop5
Pris: 159.80,-
ABV: 8%
Sjanger: New England DIPA
Untappd
Vinmonopolet

Equilibrium er et kult, relativt nytt bryggeri halvannen time nord for New York. De siste få årene har de bygget opp en solid fanskare, etter at de viste at de kunne lage IPA på nivå med de beste i verden. Nå er de på polet.

aviary-image-1525946324507.jpeg

Jeg ble en fan av bryggeriet 10. Mai 2018, rundt 10 om morgenen. Akkurat da sto jeg, min bedre halvdel, og en stor gjeng med andre ølnerder i kø utenfor Himmeriget i København for å kjøpe flasker av Cantillon - Blåbær. Stemningen er nærmest alltid bra i denne køen. Ikke bare fordi det er vanlig å ta med bra flasker av forskjellige ting for å dele med kjente og ukjente, men fordi bryggerier som i dette tilfellet Equilibrium bare går rundt og skjenker øl til folk.

Nå i Desember kom de med noen solide humlebomber på polet. Dyre, men gode. dHop5 er brygget med citra og galaxy, en humlekombinasjon som jeg har veldig sansen for. Citra gir sin typiske appelsin/sitrussmak mens galaxy vrir litt på det og gir kompleksitet. Honningmelong, mango, litt dankness, og en fin bitter avslutning. Kroppen er ganske fyldig og proteinrik, og det kjennes ut som det du drikker har substans. Vi snakker ikke tullete over the top-greier, men noe mer balansert.

Så er det da spørsmålet - “hvorfor skal jeg betale i dyre dommer for citra/galaxy humlejuice når jeg kan finne Norsk, ferskere citra/galaxy humlejuice på polet?” Svaret har ikke overraskende mye med nysgjerrighet å gjøre. Du betaler nærmere 160 kroner dels for å kunne si at du har smakt på noe fra Equilibrium. Hvis akkurat det ikke er så nøye for deg så kan du jo prøve å finne Salikatt - Bank Shot, som jeg likte minst like godt. Denne får allikevel 4.25 / 5.

Forrige
Forrige

Nyheter fra Nøgne Ø, Januar 2021

Neste
Neste

Trillium - Arnold Arboretum