Trillium - Arnold Arboretum

arnold.jpg

Navn: Trillium Brewing Company - Arnold’s Arboretum
Pris: 160,-
ABV: 7%
Sjanger: NEIPA
Untappd
Vinmonopolet

Det høres kanskje elitistisk ut, men man skal ikke kimse av følelsen av å drikke noe ikke alle har tilgang til. “Hvis det kommer på polet så gidder jeg ikke drikke det lengre” er en frase som flere vitser med. Man er gjerne nysgjerrig, og vil finne ut av hvor bra det hypete ølet kan være, hvor bra den dyre vinen kan være, eller hvor fint det er på en eller annen populær feriedestinasjon. Vi føler oss bittelitt ekstra viktige når vi kan si at “ja, jeg har smakt Trillium” eller “ja, Bali var bra det”. Trillium er ett av ganske få bryggeri som gjorde NEIPA-sjangeren til det den har blitt i dag, og etterspørselen eksploderte fra rundt 2015.

I 2015 var det ingen som brygget NEIPA i Norge, og jeg følte meg ekstremt hipp når jeg kunne sitte i Boston og drikke noe subjektivt fantastisk og nytt.

vicinity.jpg

Nå er det fem år senere, og selv om Trillium-boksene bare var tilgjengelig på noen få pol, sannsynligvis i bare noen få minutter hver så har de faktisk kommet til Norge. Det er fint å konstatere at de er like gode som de var i gamledager, men nå har vi en million av alternativer på polet som er circa like gode, og ikke minst ferskere.

Arnold Arboretum er en NEIPA som hedrer det eldste arboretet i USA, som ligger ganske nært Harvard-universitetet. Ølet er brygget med citra og galaxy-humle, og har en fin miks av appelsin, mango, fersken, furu og grapefrukt. Både aroma og smak var nok mer intens når den var fersk, men den har holdt seg ganske bra. Den er bare ikke så distinkt. Kroppen er kremete og fin den, og jeg opplever ølet som lettdrikkelig på samme måte som Haandbryggeriet sine nyere øl er lettdrikkelige. Det handler vel mye om å ikke hive i alt som kan oppdrives av humle, malt eller maltodekstrin bare fordi du kan. Hvis du skulle få valgmuligheten så har Trillium mer spennende øl, som Vicinty som vist over, Cutting Tiles-serien, Headroom-serien, og en haug med andre. Jeg håper vi vil se mer av dette i 2021, og får du ikke tak i Arnold Arboretum så er Salikatt - Bank Shot i min mening bedre. Denne får allikevel 4.25 / 5.

Forrige
Forrige

Equilibrium Brewery - dHop 5

Neste
Neste

Lervig - Barrel-Aged Molten Double Chocolate Fudge Cake Supreme