Goose Island - Anniversary Bourbon County Brand Stout

P1005538.jpg

Navn: Goose Island Beer Company - Anniversary Bourbon County Brand Stout
Pris: Ikke til salgs på polet, så må trades til eller kjøpes av en privatperson
ABV: 15.2%
Sjanger: Imperial stout
Untappd

Når Bourbon County-serien fyller ti år så må det naturligvis feires på skikkelig vis. For Goose Island betyr det å lage en variant lagret i to år på Weller 12 Year Old-fat. Akkurat det høres kanskje ikke like eksklusivt som Bourbon County Rare 2010 som hadde to år på 23 år gamle Pappy Van Winkle-fat eller Bourbon County Rare 2015 som hadde to år på 30+ år game Heaven Hill-fat, men det er faktisk ganske ålreit.

Weller 12 er en hvetebourbon, eller wheated bourbon som de kaller det i USA. Det vil si en bourbon brygget med en stor andel hvete. På samme måte finnes det varianter som skiller seg ut ved å ha en stor andel rug. Nettopp denne er laget hos Buffalo Trace Distillery og tok virkelig av i 2017 og 2019 når den gjorde det veldig bra i diverse rangeringer.

Circa samtidig tok Pappy Van Winkle-sirkuset virkelig av og det ble nødvendigvis en del kunder som ville ha noe som lignet. Når de da fikk vite at Weller 12 har circa samme oppskrift og er lagret nesten like lenge så forsvant den også fort.

Bourbon County Brand Stout er et nydelig baseøl - en av mine favoritter egentlig. I dag er det flere som er fyldigere og kanskje har mer av ditten og datten, men for meg er det balansen mellom mørk sjokolade, sødme, bourbon, karamell og røstet malt den får til så bra. Forskjellen her merkes både i glasset med øl og glasset med bourbon, og det er en smak som jeg liker å karakterisere som “voksen høy kvalitets sjokoladepudding”. Ikke spør meg hvorfor det er pudding og ikke bare sjokolade. Sånn er det med assosiasjoner.

Nydelig kompleksitet og sammen med Bourbon County Rare 2015 den beste varianten jeg har smakt. 5 / 5

Forrige
Forrige

Nøgne Ø - Moonraker & Skyscraper

Neste
Neste

Mjøderiet - Helheim & Happy Donuts