Goose Island - Proprietor's Bourbon County Brand Stout 2020

P1005540.jpg

Navn: Goose Island Beer Co. - Proprietor's Bourbon County Brand Stout (2020)
Pris: Ikke til salgs på Vinmonopolet, så du må enten kjøpe fra noen i USA eller trade
ABV: 14.2%
Sjanger: Imperial stout
Untappd

“Innehaver”-serien til Goose Island bruker å være noen av de bedre når de i slutten av november slipper de årlige Bourbon County-ølene sine. I 2013 slapp de den første, som var brygget med toastet kokos og lagret på rugwhisky-fat. Kokos i øl var nok ikke uhørt i 2013, men sannsynligvis hadde ingen gjort det like bra. Siden den tid har de tilsatt alt fra banan til chipotle til kakao. De bruker mye tid og innsats på å teste noe konsepter, men de risikerer allikevel at det blir for sært og uvant.

Varianten fra 2020 er brygget med pistasj, kakao, kandiserte Amarena-kirsebær og vaniljeekstrakt. I barndommen syns jeg ikke pistasj var allverdens, men jeg elsker det nå. “Cocktailkirsebær” derimot er ikke helt der oppe. Det er noe med den søte smaken og mandelpreget som kan bli litt kunstig og feil. Surkirsebær hadde nok sikkert ikke vært så fantastisk i en mørk og kraftig stout heller, men heldigvis er ikke dette en bombe av kirsebær. Baseølet gir mye deilig mørk sjokolade, noe røstet malt, bourbon, en balansert bitterhet og en relativt fyldig kropp.

Som med Beer Greek Breakfast så faller dette under kategorien “rart, men godt”. Denne er en del vanskeligere å få tak i, men jeg syns den er verdt å trade for 4.5/5

Forrige
Forrige

Mikkeller San Diego - Pun Kxng Shake

Neste
Neste

Salikatt - Turboprop