Salikatt - Turboprop

P1006154.jpg

Navn: Salikatt - Turboprop
Pris: 114.90,-
ABV: 9.5%
Sjanger: New England Trippel-IPA
Untappd
Vinmonopolet

Trippel-IPA er en sjanger hvor det er ganske lett å bomme. For å kvalifisere bør alkoholprosenten gjerne være over 9%, men ved å bare skalere en vanlig NEIPA-oppskrift opp uten justeringer så treffer ikke balansen nødvendigvis like bra. Kanskje ender du opp med for mye restsødme og for lite bitterhet?

Mens jeg skriver dette så er Salikatt - Propellor det femte høyeste ratede Norske ølet på Untappd, og du må faktisk ned til 22. plass for å finne den neste IPAen (Salikatt - Zappa). Turboprop er en tweaket og oppjustert versjon av Propellor, så jeg går ut fra at også denne er brygget med Citra-humle.

Etter min smak så var Propellor for søt. Ikke bare for søt, men også for lite bitter. Med tanke på det høye snittet på Untappd så er mange tydelig uenig i dette, men jeg opplever i alle fall at de fleste IPAene derfra har blitt balanserte. Missforstå meg rett - jeg syns det er flott med fylde, men jeg syns en IPA skal ha en bitter avslutning

Turboprop har en bitter finish og jeg digger det. Smaksmessig så er det få overraskelser. Citra smaker Citra, så hvis du liker appelsin så slår nok denne an. Aromaen merkes godt nesten med én gang boksen åpnes og det følger med til smaken. Det som kommer i tillegg er dog en del grønn bitterhet. Om en uke eller to har nok dette roet seg ned ytterligere, men hvis boksen din smaker som min så har den godt av å modnes litt.

4.5/5

P1006157.jpg
Forrige
Forrige

Goose Island - Proprietor's Bourbon County Brand Stout 2020

Neste
Neste

Marlobobo’s Megabear - Toad Trip