Haandbryggeriet - Even S’More Xmas Aquavit BA

even smore1.jpg

Navn: Haandbryggeriet - Even S’More Xmas Aquavit BA
Pris: 89,-
ABV: 11%
Sjanger: Baltic Porter
Untappd
Vinmonopolet

En kuriositet blant de mørke kraftige ølene på juleslippet. Akevittfatlagring kan gi så mangt. Personlig syns jeg det fort kan bli vel mye karve og anis, men her fikk jeg en overraskelse. Baltisk porter er en morsom sjanger som vi ikke ser så ofte på polet. På mange måter lagerølets svar på imperial stout. Den kalde utgjæringen gir mindre av f.eks. de mer fruktige smakene som Engelsk ale-gjær pleier å gi, og det er ikke uvanlig å ha i litt sukker, røstet malt og humle for å balansere.

Mørk sjokolade, soya, mørk malt, umami, litt røyk, eikefat, spekemat, litt sukker (melis-aktig), litt bitterhet / roast. Oppleves ikke klissete heldigvis, selv om navnet og etiketten kunne få deg til å tro det. Ikke får jeg noe karve eller anis, og det er helt greit for meg.

Igjen, en kuriositet hvor forhåpentligvis de fleste vil like den mørke sjokoladen mot de mer spesi smakene, men det kan også bli tommelen ned fra noen. Jeg hadde nok likt mer s’more-preg, for jeg må bruke godviljen for å finne det her. 4 / 5 på Untappd.

Forrige
Forrige

Sleeping Village - Vanished Leaves

Neste
Neste

Haandbryggeriet - Julestout 2020