Krecher - The Jagged ROTT SNARE

P1005754.jpg

Navn: Krecher - The Jagged ROTT SNARE
Pris: 89.90,-
ABV: 6%
Sjanger: Fruktsurøl
Untappd
Vinmonopolet

“Mangobomber” kommer stort sett enten i form av surøl eller New England IPAs. For et par år siden var det kult å lage en IPA hvor humlene bidrar med smaker som er kompatible med den tilsatte frukten. Dette er litt risikabelt spesielt med mango for puréen gjør at humlepartiklene ikke synker til bunn like godt og du fort kan få gressaktige noter og hop burn. I 2021 er det “ultra fruited sours” som er tingen og det skal vel strengt tatt ikke smake særlig humle. Det skal for all del være fyldig og dekadent, men fylden balanseres stort sett med syre og ikke bitterhet.

I Rott Snare så er det mango og pasjonsfrukt som har blitt brukt, og det er en kombinasjon som sjelden blir så feil. Mango kan smake ganske forskjellig avhengig av typen og hvor lenge den har fått modne. De vi vanligvis får kjøpt i dagligvarehandelen er ofte plukket tidlig og har derfor mer syre enn de søte og deilige du ofte må lete lengre etter. Pasjonsfrukten i Rott Snare drar assosiasjonen litt mot den “norske” mangoen, og det er litt på godt og vondt. Ja ølet har godt av syren som pasjonsfrukten bidrar med, men jeg får vel så mye lyst til å spise noen solide klumper med søt og deilig mango.

Men for å oppsummere litt. Her får nesten tullete mengder mango. Det er fyldig som bare det, har kanskje verdens minste skumhode og en smak som får folk til å flire. Det tror jeg skal falle i smak hos både den ene og den andre. 4.25 / 5

Forrige
Forrige

Norges beste BBQ-sted?

Neste
Neste

Krecher - The Insidious EMBER GOLEM