Kvestad - Adelstein sider

Navn: Kvestad Sideri - Adelstein
Pris: 186.90,-
ABV: 8%
Untappd
Vinmonopolet

Når det kommer til sider så har det vel aldri vært et større utvalg av produkter i absolutt verdensklasse på Vinmonopolet. Noen fatlagrer, noen tilsetter humle, bær, og utforsker alt mulig av eplesorter. En sider med navn Adelstein kunne du tro var laget av eplesorter adelstein, men da tar du feil, for Adelstein er et slektsnavn fra Kvestad og Gravenstein er navnet på eplesorten.

Disse går i følge SNL tilbake til 1698 og slottet Graasten i Danmark (på tysk: Gravenstein). Eplene er vanligvis gule på farge, men finnes også i røde varianter.

Denne fargen følger både til aroma og smak. Det er distinkt gult, men også med litt pære, litt florale noter og en anelse gjær på slutten. Med 17g sukker/liter så er vi cirka på nivå med riesling feinherb, så altså ikke tørt, og heller ikke søtt - bare litt fyldigere. Dette balanseres godt mot en tydelig syre og en herlig, fin karbonering. Her snakker vi fine, små bobler som gjør opplevelsen herlig frisk og god.

Adelstein drikker veldig godt alene, men bør også passe flott til 17. mai, spekemat og ost. Hvorfor må boblene være franske eller engelske på vår egen nasjonaldag?

4.25/5

Forrige
Forrige

Gusbourne - Blanc de Blancs og Sole à la Meunière

Neste
Neste

Mat til rosévin som Il Mimo