Lervig - All I Want For Christmas

Navn: Lervig - All I Want For Christmas by Rackhouse
Pris: 349,30
ABV: 15%
Sjanger: “Eggnog stout”, men i realiteten en imperial stout
Untappd
Vinmonopolet

Eggnog stout ja? Det høres jo godt ut det. Jeg vet ikke med deg, men på Vestnes i oppveksten min var aldri eggnog noe mer enn en greie vi hørte om i amerikanske filmer. Konseptet er egg, sukker, melk, vaniljesukker, brun sprit, kanel og muskat. I Lervigs tilfelle slipper vi heldigvis eggene, og det pakketeres i et deilig mørkt baseøl som etter fatlagring har ganske mye mer alkohol enn gjestene på julemiddagen sannsynligvis er vante med.

Julen er en fin tid for å dele øl med venner og familie, og som ganske mange av ølene jeg skriver om på bloggen, så er dette et øl for nerdene. Det er ikke et så vanskelig øl, men det er mye øl. Mørk sjokolade, litt røstet malt, karamell, eiketanniner og krydrene merkes definitivt. Alkoholen merket jeg derimot ikke så mye til, så sammen med sjokoladetrukne pepperkaker kan det bli rett så farlig.

Da jeg smakte dette ølet ganske så ferskt så syns jeg det ble i overkant med krydder, men noen uker senere falt det rett og slett en del mer i smak både hos meg og de andre jeg smakte det med. Juleøl kan jo tydeligvis være alt mulig nå, men hvis vi skal sette definisjonen til “krydret mørkt øl” så er dette ett av mine favoritter i år. Det skader heller ikke at prisen også er lavere enn det Lervig pleier å ta for lignende fatlagrede søtsaker i stort format. Hvorfor ikke plukke opp en og teste?

4.25 / 5


Nyeste innlegg om Lervig-øl:

Forrige
Forrige

Nøgne Ø - God Jul vs Ekstra God Jul vs A Christmas Carol

Neste
Neste

Berentsens - Baby Stelliger