Lervig - Black Forest Picante By Rackhouse

P1006304-Edit.jpg

Navn: Lervig - Black Forest Picante By Rackhouse
Pris: 166,-
ABV: 13%
Sjanger: Imperial stout
Untappd
Vinmonopolet

I Lervig sin andre nye imperial stout under Rackhouse-navnet hopper vi på det imaginære flyet til Baden-Württemberg, sør i Tyskland. Fjellene og naturen her var inspirasjon til kaken Schwarzwälder Kirschtorte - også kjent som black forest cake .. “svartskogkake”?. Denne kaken spiller på kombinasjonen av sjokolade og kirsebær, men fungerer det i øl? Mørke øl lages med mørk malt og mange av disse kan gi smaker i retning mørk frukt og i den familien finner du jo kirsebær.

Rent spesifikt så er Black Forest Picante brygget med 3 Bean Stout som base, før det så er tilsatt norsk kirsebærjuice og vaniljesukker. Etter ti måneder på eikefat så var neste stopp flaskelinjen.

Aroma og smaksmessig syns jeg her vi er mer over på vaniljekjeks dyppet i sjokolade. Det er jo ikke så feil det, men jeg klarte ikke få særlig kirsebær - ei heller det klassiske mørk frukt-preget du ofte fikk i litt gammeldagse imperial stouts etter at mørke maltsorter oksiderte under lagring og smaken gikk i den retningen. Godt i bakgrunnen kommer det litt chili-hete og et bourbonpreg som gjør stemningen hakket mer luksus. Summert sett ziemlich gut, men i alle fall i min flaske var det lite kirschtorte. Hvis det ikke er så nøye og du syns prisen er grei så blir du nok fornøyd med Black Forest Picante.

4.25/5

Forrige
Forrige

Lervig - Paragon 2019 vs Side Project - Anabasis batch 5

Neste
Neste

Lervig - Off the Rack N°1 By Rackhouse vs Perennial Artisan Ales - Maman