Lervig - Foeder Apricots

Navn: Lervig - Foeder Apricots
Pris: 151.80,-
ABV: 6.5%
Sjanger: American Wild Ale
Untappd
Vinmonopolet

En “foeder” er i praksis bare et veldig stort eikefat. Vanligvis snakker vi 600 liter, eller circa tre ganger et vanlig eikefat. Et stort eikefat gir en større mengde øl og mindre mengde eik, men selve smaksbidraget kommer jo også an på om det er nytt eller gammelt og godt brukt.

I dette tilfellet har Lervig brygget et øl inspirert av tradisjonene til lambic-produsentene i Brussel. Én av de mye brukte teknikkene heter “turbid-mesking”. Der man i en vanlig meskeprosess ofte bare holder én spesifikk temperatur i en times tid så vil man med turbid-masking være innom en rekke. Formålet er at man skal klare å hente ut mye stivelse fra umaltede korn som hvete. Dette gir villgjæren og melkesyrekulturene mat for den lange tiden ølet skal ligge på fat. Foeder Apricots har fått et år med modning før aprikosen ble tilsatt en måned før ølet gikk på flasker. Mye kjærlighet. Mye craft.

Lukten var vel kanskje det som overrasket meg mest. For meg så lukter aprikosøl vanligvis fermentert aprikos. Syre, villgjær, melkesyre. Denne syns jeg rett og slett bare lukter det aprikosen lukter når du plukker de opp fra pakken. Det lukter litt tørt og fuzzy. Det lukter sommer. Det lukter deilig. Smaken har mye syre, litt eddik, mye gul frukt og surt aprikosgodtert. Surere enn hva aprikosen pleier å smake, men det plager ikke meg. Jeg fikk lite eik og villgjærpreg, men fikk litt THP i ettersmaken. Det gjør at smaksopplevelsen går fra å være fruktig og sur til å avslutte med hvetekjeks. Ikke ideelt, men det er ikke den mest plagsomme usmaken.

4.5 / 5


Nyeste innlegg om Lervig:

Forrige
Forrige

Lervig - Off The Rack Australian Dark Rum

Neste
Neste

Lervig - Le Grand Melange