Lervig - Off The Rack Australian Dark Rum

Navn: Lervig - Off The Rack Australian Dark Rum
Pris: Var ikke på polet enda når jeg skrev artikkelen, men lignende øl har kostet ca 175,-
ABV: 13.2%
Sjanger: Imperial stout
Untappd
Vinmonopolet

“Australsk rom? Er det en greie da?”

Rom kom opprinnelig fra Vestindia, og det ble først nevnt i Barbados i 1650. Rent historisk sett har lysere varianter kommet fra Cuba og Puerto Rico, mens de mørkere har kommet fra Jamaica. Disse bruker spontangjæring, modner i minst 5-7 år, bruker eikefat og kan ha karamell tilsatt for smak og farge.

Australia har produsert rom i et par hundre år de også og de har som krav om at spriten må ha modnet i minimum to år på eikefat. Hvis du skulle være i nabolaget så kan du stikke innom Bundaberg Distilling Company og skryte på deg at du har vært innom Australias første lovlige romdestilleri.

Det er nå da slike eikefat Lervig har brukt for å modne sin imperial stout. Rent spesifikt har de blandet ett baseøl som endte opp med mye sjokolade, vanilje og karamell med ett som var mer røstet og bittert. Det skadet naturligvis ikke at settingen var en koselig tur ut til Lucky med madammen, men jeg fikk mye brownie-røre, mørk karamell, toffee, brunt sukker, lønnesirup, og med en lett men ganske så nødvendig bitterhet. Munnfølelsen er tykk og oljete og karboneringen ganske så lav. For meg ble det nesten for søtt, men bare nesten. Romfatene gir en litt annen smaksprofil enn de typiske bourbonfatene, men jeg må jo inrømme at det ikke er verdensrekord i kompleksitet. 4.5 / 5


Nyeste innlegg om Lervig:

Forrige
Forrige

Lervig - Foeder Bleuets

Neste
Neste

Lervig - Foeder Apricots