Lervig - Foeder Bleuets

Navn: Lervig - Foeder Bleuets
Pris: 151.70,-
ABV: 6.1%
Sjanger: Surøl
Untappd
Vinmonopolet

Jeg ser for meg at som polansatt eller bartender så må Foeder Bleuets være ett av ølnavnene som skaper mest krøll for kundenes tunger. “Kan jeg få en… Fo-eder ble-uets…?” Fransk er ikke bare-bare. Temaet denne gangen er blåbær.

Som med Foeder Apricots brygget de et baseøl som fikk syrne på italienske eikefoeders. Når de følte dette hadde blitt bra nok tilsatte de lokale blåbær og ga de tre måneder på å gi smaken sin til ølet. Jeg vet ikke noe om mengden, men ut fra den mørke fargen og den deilige fruktige smaken så kan det ikke være lite.

Aroma og smak har mest fokus på blåbær, men på meg smaker det litt som en skogsbærblanding heller enn bare blåbær. Smaken er også ganske syrlig, men ikke plagsomt syrlig. Litt eddik gjør det litt småskarpt, men igjen ikke plagsomt. Lindheim - Coolship Blåbær har mer eik og typisk belgisk villgjærpreg og litt av det kunne gjort seg her også. Der var det imidlertid lagring i 2-3 år på vinfat og bare det gjør jo sitt. Summert sett et øl jeg lett kan anbefale til generell kos med og uten belgiske vafler med bærsaus og pisket krem.

4.25 / 5


Nyeste innlegg om Lervig:

Forrige
Forrige

Mikkeller Baghaven - M²

Neste
Neste

Lervig - Off The Rack Australian Dark Rum