Mikkeller Baghaven - M²

Navn: Mikkeller Baghaven - M² (Merlot Marselan)
Pris: 274.20,-
ABV: 8.8%
Sjanger: Surøl / American Wild Ale
Untappd
Vinmonopolet

Hvis du deltar i nesten hvilket som helst vinkurs hvor læreren skal snakke om druen merlot så kan du være trygg på at Alexander Payne sin film Sideways fra 2004 blir nevnt. Her spiller Paul Giamatti vinnerden Miles som et stykke ut i filmen snakker om sitt hat for druen merlot.

Resultatet ble at salget av merlot-viner gikk ned og salget av pinot noir-viner gikk opp.

Det ikke alle fikk med seg er at hatet er fordi det var ekskona sin favorittdrue, og ikke fordi merlot er dårlig på smak.

Jeg liker merlot både i vin og øl. Marselan rimer med marsipan, men det er viktigere å huske at det er en krysning mellom cabernet sauvignon og grenache. Formålet med krysningen var å få finessen og kvaliteten i cabernet sauvignon og fargepotensialet, varmetoleransen og produktiviteten til grenache.

Resultatet er et godt utgjæret øl med veldig tydelig aroma og smak av mørkerøde druer. Solbærbusk, tanniner, urter, rød frukt, kirsebær. Smaksmessig er dette ganske forskjellig fra et kirsebær- eller bringebærøl. Her er det faktisk litt drikkemotstand og skal man trekke en parallell mot vinens verden så kan dette være et vel så bra matøl som det er drikkeøl. Jeg ville prøvd den til lyst kjøtt med en litt fet saus og kanskje en liten salat. Kudos for noe litt annerledes!

4.5 / 5

Forrige
Forrige

A Deal With The Devil Triple Oaked (batch 2) vs Xyauyù 2013

Neste
Neste

Lervig - Foeder Bleuets