Lervig - Triple Chocolate Coconut

Navn: Lervig - Triple Chocolate Coconut
Pris: 205,-
ABV: 14.3%
Sjanger: Imperial stout
Untappd
Vinmonopolet

Bounty. Kokosboller. Kokos-Twist. Freia Premium Fylt Kokos Mørk Sjokolade. Sjokolade og kokos er en smakskombinasjon de fleste har fått med seg, men som ikke alle er like begeistret for. I oppveksten syns jeg den var ålreit, før den etter mange år steg mange steg på rangstigen etter at jeg smakte en fantastisk bourbon-fatlagret imperial stout med disse smakene på Mikkeller Viktoriagade i København. Nå i enda voksnere alder syns jeg det kan bli litt ensformig, men gir du meg en kokosbolle når det er en time igjen på jobb så skal du se den blir spist raskere enn du kan si “lavt blodsukker”.

Av én eller annen grunn har det blitt litt ekstra hype rundt Triple Chocolate Coconut, og det var deilig å kunne konstatere at den ikke smaker som om bryggerne bare har tilsatt et fjell av kokos, og på den måten druknet alt av kompleksitet.

Både aroma og smaksmessig fikk jeg en del mørk frukt, mørk sjokolade, kokos og rosiner. Det jeg forventet meg var vel heller kokos, kokos, kokos, mørk sjokolade og litt bourbon i bakgrunnen. Her er det smaker jeg forbinder med lang modning og god tålmodighet.

Som vanlig med Rackhouse sine sterkøl så er det jo fyldige saker, men allikevel ikke syndig søtt. Jeg fikk assosiasjoner til mørk konfekt med et boozy, deilig kokosfyll - litt sånn du finner hos Fjåk her i Bergen.

Det er søtt, mørkt, litt bittert og litt røstet. Fin kompleksitet og for meg passe mengde kokos. Vel verdt et forsøk, hvis du ser den i hyllene.

4.5/5


Nyeste innlegg om Lervig-øl:

Forrige
Forrige

Aass Bryggeri - Energiøl

Neste
Neste

Haandbryggeriet - Dark Inception